Köln'de şiirli, türkülü 'Hayır' kampanyası

Dünya - Almanya'nın Köln kentide Halk Meclis üyeleri şehir merkezinde çadır kurarak 16 Nisan'daki referandum için 'Hayır' çalışması gerçekleştirdi.

Bu içerik 12 kez okundu.



Almanya'nın Köln kentinde, şehir merkezindeki Neumarkt Meydanı'na çadır kuran Halk Meclisi üyeleri, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu için “Hayır” kampanyası düzenledi. Çadırda toplanan çok sayıda kişi, önce İzmir Marşı'nı söyledi. Daha sonra kadınlar, sözlerini değiştirerek kampanyaya uyarladıkları “Zühtü” türküsünü okudular. Ozan ve Şair Ali Kabadayı da kendi yazdığı “Hayır” şiirini okuyarak etkinliğe renk kattı. Halk Meclisi Platformu üyeleri daha sonra Köln'ün en işlek caddesi Schildergasse'de bildiri dağıttılar.
Halk Meclisi bir halk hareketidir.

Köln'deki etkinlikle ilgili açıklama yapan Günay Çapan, Almanya'da seçmenlerin 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanacaklarını hatırlatarak herkesi sandığa gitmeye çağırdı. Günay Çapan, Halk Meclisi'ni ise şöyle tanımladı: “Türkiye'de biliyorsunuz anayasa değişikliği altında bir rejim değişikliği gündeme geldi. Biz bunu, anayasa değişikliği olarak görmüyoruz. Burada Türkiye'nin ya laik, sosyal hukuk devleti ya da monarşi olması oylanıyor. Biz NRW Eyaleti'nde 80 küsur dernekle bir araya gelerek şu kararı aldık. Siyasi kimliklerimizi evde bırakacağız; etnik kimliklerimizi evde bırakacağız; din ve inanç kimliklerimizi evde bırakacağız. Burada oylanan Türkiye'dir, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıdır. Bu bir halk hareketidir, bu yüzden ismini Halk Meclisi koyduk. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi gibi olmayacak. Herkes kendi şehrinde, kendi mahallesinde çalışmalar yapacak.”

haber haberler son dakika haberleri Dünya haberleri Dünya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Hacettepe Üniversitesi'nde eğitime 2 gün ara
Hacettepe Üniversitesi'nde eğitime 2 gün ara