Kadın eczacıların güvenlik endişesi

Sağlık - Eczacılar, son yıllarda can güvenliği endişesi ile karşı karşıya.

Bu içerik 186 kez okundu.
Advert

İstanbul Esenyurt’ta nöbetçi bir eczane, dün gece saat 03.58 sıralarında silahlı ve yüzleri maskeli iki kişi tarafından soyuldu. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “Soygunun olduğu nöbetçi eczane, kadın bir meslektaşımızın. Soygundan çok kısa bir süre önce evine gidiyor. Teknisyen o sırada eczanede. Geri geldiği sırada eczanenin soyulduğunu görüyor. Kamera kayıtlarında soyguncular görülüyor” dedi.

Vurulabiliriz, öldürülebiliriz

Nöbetlerde yaşanan bu sorunların giderek arttığını anımsatan Sarıalioğlu, şöyle devam etti: “Yılbaşından bu yana Sultangazi, Sultanbeyli, Pendik, Esenyurt, Gaziosmanpaşa’da nöbetteki 7-8 eczane soyuldu. İstanbul gibi metropollerde gece nöbetlerinde kaderimizle baş başayız. Vurulabiliriz, öldürülebiliriz. Nöbet hizmeti güçleşiyor. Eczacıların yüzde 70’i kadın. Bu olaylar olunca nöbet tutmak istemiyorlar. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın eczacılar tedirgin, can güvenliği endişesi var. Bazı yerlerde nöbetçi eczacılar kepenk arkasından hizmet sunmaya çalışıyor. Kepenk kapatan bir eczaneye, molokof kokteyli atıldı, hastayı içeri almayınca da sorunlar yaşanıyor. Bu da çözüm değil. Bu konuya, güvenlik güçleri acil çözüm getirmeli.”

sizlere egehurriyet.com farkıyla sunulmuştur
haber haberler son dakika haberleri Sağlık haberleri Sağlık eczane sarıalioğlu ecza molokof kepenk metropollerde cenap soygun nöbet kokteyl teknisyen sultangazi esenyurt soyguncu pendik sultanbeyli gazios
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Oto Kiralama Nedir?
Oto Kiralama Nedir?
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı