izmirde düğün fotoğrafçısımı arıyorsunuz?

Bu içerik 62 kez okundu.
Advert

Bugün ödüllü bir düğün fotoğrafçısı olan Hasan Vardar'la röportaj yapıyoruz. Kendisi adını benzersiz düğün fotoğraf çekimleri ile duyurmuş ve çiftlerin en çok tercih ettiği bir fotoğrafçı olarak biliniyor. Çalışmalarını bizler de gördük. Gerçekten hepsi de muhteşem. Şimdi Hasan Vardar'la işi, çalışma şekli ve bugünkü ününe nasıl kavuştuğu hakkında konuşacağız.

 

 1- Merhaba Hasan Bey, sizi kişiye özel çalışan ödüllü bir düğün fotocusu olarak tanıyoruz. Öncelikle benim merak ettiğim bir konu var. Kişiye özel çalışan ödüllü bir düğün fotocusu olmak nasıl bir duygu?

 

 Tek kelime ile muhteşem diyebilirim. Çünkü çiftlerin en güzel gününü en özel kılan düğün fotoğraflarının tarafınızdan çekilmesi ve bunların ödül alması en güzel hediye benim için. Üstelik gurur verici.

 

 2- Peki, profesyonel anlamda düğün fotoğrafçılığına ne zaman başladınız?

 

 Aslında fotoğraf çekmeye çok küçük yaşlarda başladım. Bir fotoğraf makinem bile yokken hatta fotoğraf makinesi alındığında içinde film bile olmazken ailemin resimlerini çekip durdum. Fotoğrafçılık aşkımı gören ailem sonunda beni çırak olarak bir fotoğrafçı yanına verdi. Okul, yurt dışı eğitimleri ve fotoğraf çekimleri derken 2012 yılında Avrupa gazeteciler cemiyeti tarafından yılın en başarılı fotocusu seçildim. Dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olmamı aileme borçluyum diyebilirim. Çünkü beni gerçekten desteklediler.

 

 3- Düğün fotoğrafçılığı sizce nasıl bir meslek?

 

 Çok keyifli, eğlenceli ve çiftlerin en mutlu oldukları o günde yanlarında olmak ve mutluluklarına ortak olmak tabi ki güzel bir duygu. Üstelik monoton bir meslek de değil. Her çiftin düğün fotoğrafı çekiminde ayrı bir heyecan yaşıyor, bir taraftan da onların heyecanını yatıştırmaya çalışarak en doğal pozları yakalamaya çalışıyorsunuz. Sanırım başka bir mesleğim olmasını istemezdim. Çünkü fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.

 

 4- Fotoğraf çekimlerinde özellikle sizin yaşadığınız sıkıntılar neler?

 

 Bazen çiftler poz verirken doğal olmayabiliyor. Onları rahatlatmak için yardımcı oluyorum. Aslında bu süreç de çok eğlenceli. Fakat sonuçtan onlar da ben de memnun kaldığımız için sorun yaşamıyoruz. Zaten mesleğim gereği aldığım mesleki ve psikolojik eğitimlerle hiçbir sorun yaşamadan çekimleri tamamlıyoruz.

 

 5- Mesleğiniz gereği çok fazla insan tanıyor olmalısınız. Bunun size ne gibi etkileri oluyor?

 

 Evet, yıllardır profesyonel bir iç ve dış mekan fotoğrafçısı olarak çok insan tanıdım. Yapım gereği birçoğu ile dost oldum ve hala görüşüyorum. Hala beni arayıp tekrar-tekrar teşekkür edenler bile var. Çünkü takdir edersiniz ki düğün günü bir kez yaşanan çok özel bir gün. Bu günü en güzel karelerle belgelemek için de işini iyi yapan bir düğün fotoğrafçısı isteniyor. Yıllardır kişiye özel çalışan bir düğün fotocusuyum ve tanıdığım her gelin ve damat benim için özel. Onları tanımaksa ayrı bir mutluluk veriyor.

 

 6- Düğün fotoğrafçısı arayanlara bir tavsiyeniz var mı?

 

 Fotoğrafçı seçimi yapmadan önce çalışmalarını görsünler derim. Referans çok önemli. Bir de fiyatlar bütçeye uygun olmalı. Ödüllü bir kişiye özel çalışan düğün fotocusu olarak her çifti memnun eden düğün paketlerimle çiftler yardımcı oluyorum. İzmir düğün fotoğrafçısıarayanlar çalışmalarımı görmek için www.hasanvardar.com.tr web sitemi ve instagram hesabımı takip edebilirler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Oto Kiralama Nedir?
Oto Kiralama Nedir?
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı