Diş ipi kullanımı

Diş ipi kullanımı
Bu içerik 474 kez okundu.
Advert

My Nova Diş Polikliniği Diş İpi Kullanmanızı Öneriyor

Diş fırçasının ulaşamadığı ve temizlenmeyen diş aralıklarında diş ipi kullanımı gerekir. Diş ipinin düzenli ve doğru şekilde kullanımı ile diş çürüklerine ve bakteri oluşumuna veda edilir. My Nova Diş Polikliniği, diş ipi kullanmanızı öneriyor.

Diş İpi Kullanımı:

Yaklaşık 40 cm diş ipi koparılır. Her iki elin orta parmaklarına, aralarında 4 cm boşluk kalacak şeklide dolayın. Baş ve işaret parmaklar ile diş ipi gerginleştirilir ve dişlerin arasına geçirilir. Diş ipini koparmamaya ve diş etlerinin zarar görmesine dikkat edilir.

“C” şeklinde diş ipini eğerek dişleri kavrayacak şekilde aşağıdan yukarıya doğru gezdirin. Her bir diş için parmağa dolanan ipten yeni bir bölüm kullanın. Böylece diş eti ve kalıntı parçaları kolaylıkla temizlemiş olursunuz. (Ortalama 1-2 dakika uygulanabilir)

Sert ve bastırarak kullanılan diş ipleri, diş etine zarar verir hatta kanmaya sebep olabileceğinden dolayı kullanım şekline dikkat edilmeli. Özellikle implant tedavisi görmüş hastalar daha dikkatli olmalıdır. Mümkün olduğunca nazikçe uygulanmalı.

Diş fırçalama işinin ardından diş ipi kullanılması daha etkili sonuç verir.

Diş İpinin Faydaları:

  • Diş ipi diş çürüklerini önlemek ve bakteri birikimini azaltmak için kullanılır.
  • Diş ipi, diş fırçalarının ulaşamadığı kör noktalara kadar temizlik sağladığı için dişler ve diş etleri daha sağlıklı olur.
  • Her gün düzenli diş ipinin kullanımı ve faydaları sayesinde damak rahatsızlıklarını, çürükleri ve ağızdaki kötü kokuları önlenir. Hatta kalp hastalık riskini azaltır.
  • Diş ipi doğru şekilde ve zamanlamada kullanıldığında dişler arasında oluşan plakalar yok olur. Düzenli kullanıldığında bu oluşan plakaların azalmasına sebep olur.
  • İmplant dişlerde veya protez olan ağızlarda diş ipi kullanımı sayesinde bu tarz aparatların kullanım ömürleri uzamış olur.
  • Diş fırçasının ulaşamadığı dişeti çizgisi altı bölgesinin temizliği diş ipi ile sağlanır.
  • Dişeti hastalıklarına karşı önlem alabilmek için sadece diş fırçası kullanımı yeterli değerlidir. Diş fırçası ile diş ipi birlikte kullanılmalı. http://www.mynova.org adresinden diş sağlığı ile ilgili yazılara ulaşabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Oto Kiralama Nedir?
Oto Kiralama Nedir?
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı