Libya Hava Yolları

Libya Hava Yolları
Bu içerik 304 kez okundu.
Advert

Libya Hava Yolları

Libya Hava yolları, bir kaç yıl içerisinde Libya Arap Havayolları diye bilinen, Libyanın en eski hava yolu şirketidir. Libya Hava Yolları şirketinin merkezi Tripoli’dir. Seferlerinin çoğunun Tripoli Havalimanı kalkışlıdır. Libya Hava Yolları şirketi Avrupa, Orta doğu ve Kuzey Afrika’ya yolcu taşımaktadır. Aynı zaman da Benghazi kentindeki Benine Uluslararası Havalimanı da ikinci bir üs olarak kullanılmaktadır.

Libya Hava Yolları Arap Hava Taşıyıcıları Örgütü ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği üyesidir.

Libya Hava Yolları

Libya Hava Yollarının Tarihsel Gelişimi

Libya Hava yolları ilk olarak Libya Havayolları Krallığı olarak 1964 yılında kurulmuştur. İlk Seferini 1965 yılının ekim ayın da gerçekleştirmiştir. Libya Hava Yolları Tripoli ve Benghazi hava limanlarından Avrupa’nın birçok noktasına aynı zamanda da kendi komşu ülkelerine de seferler düzenlemiştir. 1968 yılında Turizme canlılık getirmek için Beyrut, Kahire, Cenevre, Paris, Atina, Londra ve Tunus gibi turistik yerleri kapsayan seferler düzenlemeye başladı. 1969 yılında Libya Hava Yollarının adı Libya Arap Havayolları olarak değiştirildi. Libya Arap Havayolları 1986 yılına kadar uçuşlarına devam etti. 1986 yılında uygulanan Ticari Ambargo sebebiyle uluslararası uçuşlarına ara vermek zorunda kalan Libya Arap Havayolları tekrardan 1991 yılında ticari ambargonun kaldırılmasıyla uluslararası seferlerine tekrardan başladı.

2006 yılında tekrar isim değişikliğine gidildi ve Libya Arap Havayolları yeniden Libya Hava Yolları olarak değiştirildi.

Libya iç savaşı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 1973 sayılı Kararı uyarınca NATO tarafından uygulanan Libya genelindeki uçuşa yasak bölge ilan edilmesi sonucunda, Libya Hava Yolları bütün seferlerini 17 Mart 2011 tarihinde sona erdirmek zorunda kalmıştır ve seferlerine tekrardan 2012 yılının Mart ayın da 1 yıl sonra tekrardan başlamıştır.

Libya Hava Yolları şirketinin filosunda toplam 16 tane uçak bulunmaktadır.

Libyan Wings

Libyan Wings, rahatlık ve güvenlik açısından müşteri beklentilerinin çok ötesinde bir hizmet sunabilmek için çalışmaktadır. Şirketin yenilikçi ve teknolojik uçaklarla müşteri konforunu ve güvenliğini artırarak hizmet vermek istemesi müşteri odaklı hizmet yaklaşımlarının da bir göstergesidir. Libyan Wings, Libya havacılık sektörüne yeni bir soluk getirerek büyüyen ve gelişen Libya'da gerek Libya halkına gerekse diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerine unutamayacakları yüksek kaliteli, güvenli ve konforlu uçuş deneyimi sunmayı vaat etmektedir.

Uçuş seferlerinde mevsimsel değişikler olabilmektedir. Libya Hava yolları uçak bileti, hava kargo ve rezervasyon işlemleriniz için dilediğiniz an Plures Travel ile iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: https://www.plurestravel.com.tr/libyan-wings-istanbul

Plures Travel
Adres: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi - EGS Business Park Blokları No: 9 Yeşilköy - Bakırköy İstanbul / TÜRKİYE
T// +90 212 465 33 32
F// +90 212 465 83 36
https://www.plurestravel.com.tr/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Oto Kiralama Nedir?
Oto Kiralama Nedir?
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı
Yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı