Dolar : Alış : 2.9586 / Satış : 2.9639
Euro : Alış : 3.3096 / Satış : 3.3155
HAVA DURUMU
hava durumu

İzmir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 56 Kategoride 8824 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA !

2016 Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında Ödül Şampiyon 25 Resim

Tweet
25 Nisan 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Foto Galeri » 2016 Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında Ödül Şampiyon 25 Resim

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ’nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2016 yarışmasında kazananlar belli oldu. ‘Aylan Bebek ’ fotoğrafıyla ‘Yılın Basın Fotoğrafı ’ ödülünü DHA ’dan Nilüfer Demir alırken, tekrar DHA ’dan Uğur Can da Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın Rize seyahatinde başına konan kekliği görüntülediği fotoğrafla ‘Siyaset ’ kategorisinde ödül aldı.

İşte yarışmada ödül şampiyon fotoğraflar…

Yılın Basın Fotoğrafı ve Yılın Haber Fotoğrafı ödülünü, Doğan Haber Ajansı’ndan Nilüfer Demir’in çektiği “Aylan Bebek” fotoğrafı elde etti.

Tumay Berkın ’ın Ankara katliamı fotoğrafı Yılın Haber Fotoğrafı dalında ikinci oldu.

Yarışmada Yılın Haber Fotoğrafı üçüncüsü Anadolu Ajansı’ndan Kerem Kocalar oldu. 

Yılın Haber Fotoğrafı Mansiyon ödülünü, Sahil Güvenlik gemisi “Umut”un, Yunanistan’a botla geçmeye çalışan sığınmacıları kurtarma çalışmaları esnasında çektiği fotoğraf ile EPA’dan Tolga Bozoğlu aldı.

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı dalında birinciliği, Spor Toto Süper Lig’de Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan bir karşılaşmada Webo ile Epureanu arasındaki mücadeleyi yansıtan fotoğrafı ile Yeni Yüzyıl’dan Eser Erenler aldı.

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı dalında ikinciliği, Amerikalı yüzücü David Colturi’nin Erkekler Yüksek Atlama finalindeki atlayışını yansıtan fotoğrafı ile EPA’dan Tolga Bozoğlu aldı.

Habertürk ’ten Sedat Yılmaz, Yılın Spor Fotoğrafı üçüncülüğünü kazandı.

Spor Toto Spor Fotoğrafı mansiyon ödülünü Anadolu Ajansı’ndan Onur Çoban aldı. Galatasaray ile Torku Konyaspor arasındaki karşılaşmada Wesley Sneijder’in attığı gol sonrası Felipe Melo, Sneijder’in kulağını ısırarak gol sevincini paylaşmıştı.

Yılın Siyaset Fotoğrafı birincisi Doğan Haber Ajansı’ndan Uğur Can oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Çevre ve Orman Bakanlığınca yetiştirilen keklikleri doğaya salarken korumaların elinden kurtulan bir keklik Erdoğan’ın başına konmuştu.

Yılın Siyaset Fotoğrafı ikincisi Cumhuriyet Gazetesi’nden Necati Savaş oldu. Türkiye Büyük Halk Meclisi Genel Kurulu’nda iç emniyet yasa tasarısı görüşmeleri esnasında çıkan ağız dalaşı sonucunda CHP Tokat Milletvekili Orhan Akıcı merdivenlerden yuvarlanmıştı.

Yılın Siyaset Fotoğrafı üçüncüsü Uyruk Gazetesi’nden Oğuz Yeter oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” etkinliklerinin basın turuna katılmıştı.

Yarışmada Avrupa Birliği Özel Ödülü’nü Reuters’den Ümit Bektaş “İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı” adlı fotoğrafı ile aldı. 

Yarışmada Jurnal Yaşam dalında birinciliği serbest foto muhabiri Yağız Karahan elde etti. Boğazın iki yakasını üçüncü defa birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatının hemen yanında yer alan Poyrazköy Plajı’nda insanlar köprü manzarası ile hafta sonlarını geçiriyor. 

Yarışmada Jurnal Yaşam dalında ikinciliği, İstanbul Kağıthane’de bulunan Hasdal Ortaokulu’nun akşamüstü Suriyeli Beytul Maktis İlkokulu’na dönüşmesi ve Suriyeli öğretmenlerin ders vermesini anlatan fotoğrafıyla Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Erok elde etti.

Yarışmada Jurnal Hayat dalında üçüncülüğü, Kilis’te Yavuzlu Köyü’nün ortasında kurulan Kübra ve Mustafa Çakır çiftinin düğün halayında davetlilerin ara sıra havaya ateş etmesini yansıtan fotoğrafıyla Hürriyet Gazetesi’nden Selahattin Sönmez elde etti.

Portre Fotoğraf Birinciliğini Anadolu Ajansı’dan Özge Elif Kızıl ede etti. İç savaşın 5’inci yılına girdiği Suriye’de savaştan en fazla etkilenenler anne ve babalarını kaybeden çocuklar oldu. 13 yıl önce doğduğunda annesi Heyye Ekrem Hüseyin’i kaybeden Nevara Resul Elnasır, babası Rusuk Memduh Elnasır ile 3 yıl önce sadece bir defa telefonda görüşebilmiş. Nevara, atılan bir bombada evlerini de kaybedince akrabalarıyla birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesine yerleşmiş. Harabeye dönen evlerinden yanında sadece annesinin eşarbını ve üzerinden çıkarmadığı elbiselerini getirebilmiş.

Yarışmada Portre Fotoğrafı ikinciliğini, Mardin Derik’te çektiği fotoğraf ile Agence Le Journal’den Muhakkak Özmen elde etti. 

Yarışmada Portre Fotoğrafı üçüncülüğünü, Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşamış ve bir asırı aşan yaşıyla Refiye Dursun’un zamanının büyük bir bölümünü evinde geçirmesini yansıtan fotoğrafıyla Anadolu Ajansı’ndan Erçin Top elde etti.

Yarışmada Portre Fotoğrafı mansiyon ödülünü Özgürlük Gazetesi’nden Levent Kulu, benzer gazetenin yazarı Doğan Hızlan’ın fotoğrafı ile elde etti.

Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında birinciliği, göktaşı yağmurunu gözlemlemek isteyenleri yansıtan fotoğrafıyla Anadolu Ajansı’dan Özkan Alim elde etti. 

Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında Anadolu Ajansı’ndan Murat Kula, Ankara’daki sağanak sonrası sürücülerin zor anlarını yansıtan fotoğrafıyla ikinciliği elde etti.

 Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında serbest foto muhabir Aykut Fırat, avını kapıp havalanan balıkçıl fotoğrafıyla üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Güzellikleri dalında birinciliği Milliyet Gazetesi’nden Ozan Dürüstçe, İstiklal Caddesi’nde kar yağışı fotoğrafıyla elde etti.

Türkiye Güzellikleri dalında ikinciliği Anadolu Ajansı’ndan Erhan Sevenler elde etti. İstanbul yazın son günlerini yaşarken Ortaköy’ün çocukları da boğaz manzarası eşliğinde bunun tadını denize girerek çıkarmıştı.

Türkiye Güzellikleri dalında mansiyon ödülü, Van Gevaş’ta çektiği fotoğrafı ile Anadolu Ajansı’ndan Ali İhsan Öztürk’e verildi. 

TFMD.org

, 2016 Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında Ödül Kazanan 25 Fotoğraf egehurriyet.com farkıyla sizlerle.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
TemaFabrika
elitrental.com